Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober stonden de laatste open dagen van dit jaar gepland op Fort Buitensluis in Numansdorp. Helaas is besloten om deze dagen niet door te laten gaan. Reden hiervoor is tweeledig. Ten eerste zijn de restauratiewerkzaamheden van het dak van start gegaan, waardoor een deel van het Fort niet toegankelijk is. Daarnaast heeft het Fort veel wateroverlast door de zware regenval van de afgelopen dagen. Hierdoor is het niet mogelijk om bezoekers op een passende wijze te ontvangen.

water in het Fort

Het dak is er af!

Er is ook goed nieuws te melden: het eerste deel van de restauratiewerkzaamheden aan Fort Buitensluis is van start gegaan. Al enige tijd is het dak van de bomvrije kazerne lek. Om de lekkage te verhelpen heeft de Schotgroep het grondpakket volledig verwijderd. Op de blootgelegde gemetselde gewelven wordt een nieuwe, waterdichte laag aangebracht. Vervolgens wordt het grondpakket weer terug aangebracht. Ook de restauratie van de gevel zal binnenkort van start gaan.

Steun van provincie en gemeente

De restauratie van dak en gevel is mogelijk gemaakt door subsidies van provincie Zuid-Holland, erfgoedlijn Historisch Haringvliet en door bijdragen van gemeente Hoeksche Waard. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden aan dak en gevel voor het einde van dit jaar klaar.