OVER FORT BUITENSLUIS

Over Fort Buitensluis

Veel mensen voelen de aantrekkingskracht van het fort. De geheimzinnigheid spreekt tot de verbeelding, mede omdat het fort nog nooit voor publiek toegankelijk was. Hier moet geschiedenis gemaakt zijn tijdens oorlogen, al vanaf de Franse bezetting eind achttiende eeuw. Ook tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlogen heeft het fort een rol gespeeld, getuige de bunkers uit die tijd.

Beheer

Het terrein en de opstallen van Fort Buitensluis zijn eigendom van de gemeente Hoeksche Waard. Sinds januari 2015 wordt het fort beheerd door Stichting fort Buitensluis. Door het toezicht van de stichting komen er geen ongenode gasten op het terrein en is er geen vandalisme of oneigenlijk gebruik van het fort. De gebouwen en het terrein blijven zo in originele staat en worden niet beschadigd.

Exploitatie

Om het beheer te kunnen bekostigen wordt het terrein geƫxploiteerd door de Stichting fort Buitensluis. De exploitatie bestaat uit het verhuren van campingplaatsen en ligplaatsen. Daarnaast wordt een van de bunkers verhuurd aan de zendamateurs. Op afspraak kan een trouwreportage gemaakt worden op deze spannende plek. Ook schoolklassen kunnen het fort op afspraak bezoeken.

Fort Buitensluis

Fortlaan 10
3281 KA Numansdorp

Volg ons op social media

Openingstijden

Bekijk onze agenda voor de planning van de open dagen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwtjes en activiteiten. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!