ZIEN & DOEN

Kom kijken bij Fort Buitensluis!

Het Fort is van april tot en met oktober regelmatig open voor publiek. Toegang is gratis. Kom langs en proef de sfeer!

Rondleidingen

Op open dagen zijn rondleidingen onder begeleiding van een gids mogelijk. Onze gidsen staan voor je klaar om alles te vertellen over de historie van het fort. De rondleidingen zijn gratis. Bekijk de agenda voor de actuele openingsdagen en -tijden.

Wil je met een groep komen? Neem dan even contact met ons op.

Neem een kijkje bij de Zendamateurs

Op open dagen zijn de zendamateurs meestal aanwezig. Zij geven graag meer uitleg over hun activiteiten.

Horeca

In verband met de restauratie zijn de horecamogelijkheden zeer beperkt. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Wandelroutes

Op het fortterrein zijn wandelroutes uitgezet langs de verschillende gebouwen. Bij de uitzichtpunten zijn zitbankjes geplaatst om even uit te rusten en van de mooie omgeving te genieten, zoals het schitterende uitzicht naar Willemstad en de Haringvlietbrug over het Hollandsch Diep.

Tijdens de winter van 2016-17 zijn originele schuttersputten ontdekt en andere schuilplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog, die te bezichtigen zijn. Het is mogelijk om met een trekpontje de gracht over te steken, waardoor je een wandelrondje kunt maken.

Landingsvaartuig

Fort Buitensluis beschikt over een bijzonder landingsvaartuig: L9512. Dit unieke landingsvaartuig wordt op dit moment opgeknapt.

Bereikbaarheid Fort

Er is beperkte parkeergelegenheid nabij het Fort. Daarom adviseren wij je om te voet of met de fiets te komen. Let op: door de restauratiewerkzaamheden is de toegansgweg in slechte staat!

Fort Buitensluis

Fortlaan 10
3281 KA Numansdorp

Volg ons op social media

Openingstijden

Bekijk onze agenda voor de planning van de open dagen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwtjes en activiteiten. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!