ZIEN & DOEN

Kom kijken bij Fort Buitensluis!

In 2022 is het Fort elk 2de weekend open voor publiek. Toegang is gratis. Er is van alles te doen op Fort Buitensluis. Kom langs en proef de sfeer!

Rondleidingen

Ook rondleidingen onder begeleiding van een gids zijn mogelijk tijdens de openstelling. Onze gidsen staan voor je klaar om alles te vertellen over de historie van het fort. De rondleidingen zijn gratis. Om in te schatten hoeveel gidsen er nodig zijn, vragen wij gasten om zich vooraf aan te melden. Dat kan via deze link.

Wil je met een groep komen? Neem dan even contact met ons op.

Neem een kijkje bij de Zendamateurs

De zendamateurs zijn aanwezig en geven graag meer uitleg over hun activiteiten.

Horeca

In verband met de restauratie zijn de horecamogelijkheden zeer beperkt. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Wandelroutes

Op het fortterrein zijn wandelroutes uitgezet langs de verschillende gebouwen. Bij de uitzichtpunten zijn zitbankjes geplaatst om even uit te rusten en van de mooie omgeving te genieten, zoals het schitterende uitzicht naar Willemstad en de Haringvlietbrug over het Hollandsch Diep.

Tijdens de winter van 2016-17 zijn originele schuttersputten ontdekt en andere schuilplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog, die te bezichtigen zijn. Het is mogelijk om met een trekpontje de gracht over te steken, waardoor je een wandelrondje kunt maken.

Landingsvaartuig

Fort Buitensluis beschikt over een bijzonder landingsvaartuig: L9512. Dit unieke landingsvaartuig is afgelopen winter opgeknapt en kan waarschijnlijk vanaf juni 2023 weer worden gebruikt. Tijdens de open dagen van Fort Buitensluis is het mogelijk een rondvaart te maken met het landingsvaartuig. De vaartocht (met minimaal 8 en maximaal 12 passagiers) duurt ongeveer een uur en begint en eindigt bij het Fort. Kaartjes à € 6,00 per persoon zijn verkrijgbaar in het Fort.
De betaling is contant, pinnen is niet mogelijk!

Bereikbaarheid Fort

Er is beperkte parkeergelegenheid nabij het Fort. Daarom adviseren wij je om te voet of met de fiets te komen. Let op: door de restauratiewerkzaamheden is de toegansgweg in slechte staat!

Fort Buitensluis

Fortlaan 10
3281 KA Numansdorp

Beheerders

Yvonne en Eric Leget
T: 0614 449 871

Volg ons op social media

Openingstijden

Bekijk onze agenda voor de planning van de open dagen.
De camping van het Fort is open van 1 april tot 1 november. In de winter zijn wij gesloten.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwtjes en activiteiten. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!