Wij zijn Tex & Caroline, de nieuwe beheerders van Fort Buitensluis. We zijn nu 5 jaar samen, maar kennen elkaar van vroeger van een roeivereniging in Dordrecht. 26 Jaar hadden we elkaar niet gezien, tot we elkaar weer ontmoetten, via een gemeenschappelijke vriendin van vroeger.

Afzonderlijk van elkaar hebben we een avontuurlijk leven gehad. Tex was marinier en is uitgezonden geweest naar Cambodja en Haïti en heeft op Curaçao gewoond. Daarna werkte hij voor strandtenten en de Pier in Scheveningen, als technisch facilitair manager.

Caroline heeft veel zeezeilreizen over de wereld gemaakt, mede doordat ze in het onderwijs niet op haar plek zat. Ze maakte de oversteek van Spitsbergen naar Noorwegen, stak 2x de Pacific over en zeilde in de Caribbean. Terug in Nederland bouwde ze langzaamaan een ander bestaan op, op en aan het water. Ze verkocht haar huis, ging op een boot wonen en kreeg een eigen veerdienst Anna, die van Numansdorp naar Willemstad vaart. En intussen vaart ze als schipper op de pont naar Tiengemeten.

Ook dit seizoen vaart veerdienst Anna weer vanaf Fort Buitensluis naar Willemstad. Een mooie combinatie met een bezoek aan het Fort. We willen van het Fort een plek voor iedereen maken, dus hopen we u daar te ontmoeten deze zomer.

Caroline en Tex